Enveloppe formaten

Als u gaat zoeken op enveloppe formaten komt u er al snel achter dat men hier niet spreekt over A4 of A5 enveloppen. Maar u ziet bijvoorbeeld C4 of EA5 enveloppen staan. Dus welk formaat moet u nou kiezen en wat betekend het?

Er zijn verschillende papierformaten. Bij enveloppen wordt vaak gebruik gemaakt van C- en E-formaten. De C- en E-formaten zijn beide iets groter dan het doorsnee overeenkomstige A-formaat. Zo zijn de C4 en E4 groter dan een A5. Maar ik hoor u al denken: “Ze zijn allebei groter, maar hoeveel groter? En welke heb ik nou nodig voor mijn verzending?” Dit is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Een EA formaat enveloppe is voornamelijk bedoelt voor maximaal 1 á 2 vellen papier. Wanneer u meer vellen wilt versturen dan kunt u beter kiezen voor C enveloppen, omdat C enveloppen nog iets ruimer zijn. U kunt dus met een EA5 enveloppe één dubbelgevouwen A4 versturen. Met een C5 enveloppe kunt u echter een dikker pak dubbel gebouwen A4’tjes versturen. Het cijfer achter C en EA komt overeen met het cijfer achter de A bij papierformaten. In het voorbeeld met C5 en EA5 zijn de enveloppe dus iets groter dan een A5.

Uiteraard kunt u naast de standaard C en E enveloppen ook afwijkende enveloppe formaten kiezen of zelfs formaten op maat. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende enveloppe formaten.

C FORMATEN

cenveloppen2

E FORMATEN

eenveloppen2

PRIJZEN   CONTACT   IK GA HET DOEN!

Werkzaamheden