Drukken

DOEN! werkt samen met een drukker die snel een uitstekende kwaliteit drukwerk levert, tegen een scherpe prijs. Maar het staat u uiteraard vrij om zelf een drukkerij te kiezen. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van een drukkerij?

Drukken ze zelf?

Er zijn drukkerijen die het drukken uitbesteden. Of een deel van het drukproces. Daar is op zich niets mis mee, maar het betekent wel dat de drukkerij minder invloed heeft op zaken als kwaliteit en snelheid. Daarnaast kan de kwaliteit van bijvoorbeeld het papier en de inkt iedere keer anders zijn. En dat is niet wat u wilt.

Prijs en kwaliteit

De prijs die u betaalt voor het drukken, is natuurlijk altijd van belang. U wilt niet te veel betalen. Maar laat goedkoop geen duurkoop worden. Perfect drukwerk doet recht aan uw uitingen. Slecht drukwerk verpest zelfs het mooiste logo.

Haastige spoed is zelden goed

Moet uw ontwerp gisteren al gedrukt zijn? Vaak is haastige spoed minder goed. Geld, tijd en kwaliteit zijn namelijk altijd aan elkaar verbonden. Wilt u een snellere levertijd? Dan gaat de prijs omhoog, of de kwaliteit naar beneden. De gemiddelde levertijd voor drukken is circa 1 week.

Wat vinden anderen?

Vraag ook eens naar ervaringen van anderen bij de keuze van een drukkerij. Zijn er drukkerijen waar bekenden tevreden over zijn? Een beter advies kunt u niet krijgen!

Werkzaamheden